Hillegom in zee met geldfit.nl dat inwoners met financiële problemen helpt

© Foto ANP/Roos Koole

Van onze verslaggever
Hillegom

Hillegom biedt inwoners met financiële problemen een helpende hand. De gemeente is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) die helpt - onder andere via haar website geldfit.nl - de juiste hulp in de eigen omgeving te vinden.

,,Zeker in deze tijd waarin alles duurder wordt, is het belangrijk dat inwoners met (beginnende) schulden zo snel mogelijk hulp krijgen’’, zegt welzijnswethouder Jan van Rijn. Daarom is het volgens hem goed nieuws dat inwoners via de NSR gratis en anoniem hulp kunnen zoeken. ,,Het is bekend dat mensen vaak lang wachten met het zoeken van hulp, omdat ze het zelf willen oplossen of zich schamen. Ik hoop dat daar verandering in komt met geldfit.nl.’’

Test

Door via de website een test met korte vragen te beantwoorden, krijgen inwoners inzicht in hun financiële situatie en een persoonlijk advies. Daarnaast krijgen zij een overzicht van hulp die beschikbaar is in Hillegom. Denk aan vrijwilligersorganisaties als SchuldHulpMaatje Hillegom, Humanitas of gemeentelijke schulphulploketten.

Mensen die liever bellen, kunnen gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar geschikte hulp in de buurt.

Voor ondernemers is er specifieke hulp via geldfitzakelijk.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.