Video van openhartig gesprek Glen Faria met zijn zoon moet ouders en jongeren inspireren

Glen Faria (rechts) in gesprek met zijn zoon Jaïr.

Glen Faria (rechts) in gesprek met zijn zoon Jaïr.© Foto KiKiD

Jacco van Oostveen
Haarlem

Hoe voer je een open, eerlijk gesprek met je puber over onderwerpen als seks, alcohol, weerbaarheid, social media en sexting? Stichting Kikid lanceert een video waarin zanger/rapper Glen Faria (42) een openhartig gesprek voert met zijn zoon Jaïr (19).

Wat hebben vader en zoon van elkaar geleerd? Wat had Glen als ouder anders kunnen doen? Hoe praat Jaïr met zijn ouders over seks? Hoe vertelde hij aan zijn familie dat hij op mannen valt?

De video vormt volgens de Haarlemse stichting een mooie bron van inspiratie voor alle ouders en jongeren die met elkaar in gesprek willen over belangrijke thema's, maar niet zo goed weten hoe.

Shit

Glen Faria staat bekend om het delen van levensverhalen en situaties die voor velen herkenbaar zijn. Wat hij enorm waardeert aan zijn eigen gezin is dat ze altijd met elkaar praten. Ook - en misschien wel vooral - over belangrijke (levens)thema’s: ,,Wij leren kinderen wiskunde, rekenen, allemaal ’shit’ waarvan we denken dat het superbelangrijk gaat worden in het leven. Terwijl eigenlijk weerbaarheid, op wat voor manier dan ook, één van de belangrijkste dingen is die je een kind mee kan geven.’’

Stichting KiKid, die door het hele land educatieprojecten op middelbare scholen verzorgt met als doel eerder genoemde thema’s bespreekbaar te maken, lanceert de video ’om het belang van een openhartig gesprek tussen vader en zoon te benadrukken’. KiKid hoopt met de video echter niet alleen vaders te inspireren, maar zeker ook moeders.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.