Nieuw op Haarlem Jazz & More: Smedestraat wordt nachtplein

Judy Nihof
Haarlem

De organisatie van Haarlem Jazz & More 2022 heeft onder meer Kris Kross Amsterdam, Candy & Hans Dulfer, Sabrina Starke en Willie Wartaal weten te strikken. Het gratis festival is op diverse plekken en pleinen in de stad en duurt dit jaar van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 augustus. Ook doen de Grote of Sint Bavokerk en de Pletterij weer mee.

,,Nieuw dit jaar is het nachtplein: uitgaansstraat de Smedestraat’’, aldus organisator Martijn Bevelander. ,,Zodra de buitenpodia stoppen, gaan we in de Smedestraat binnen verder tot 5 uur. Daar is in elke zaak voor ieder wat wils. Alle ondernemers, van Wigbolt tot en met Bugsy’s, doen mee.’’

Omdat Haarlem Jazz & More dit jaar tien jaar bestaat, wordt volgens Bevelander extra uitgepakt met speciale acts die op dit moment nog niet bekend zijn.

De organisator is er vooral trots op dat het eindelijk is gelukt om Candy Dulfer naar het festival te krijgen. ,,Candy heeft nog nooit op Haarlem Jazz opgetreden en stond al heel lang op ons wensenlijstje.’’ Ook is hij erg blij met Kris Kross Amsterdam. De populaire groep vormt zaterdag de slotact.

Woensdag 17 augustus gaat het festival om 18 uur van start op het hoofdpodium op de Grote Markt. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er optredens op alle locaties, waaronder Klokhuisplein en Oude Groenmarkt.

Het programma is te vinden op haarlemjazzandmore.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.