Voor EDO ging alles mis in Edam: ’Ik zag de energie uit de ploeg lopen’

Bart Slegers
Edam

EDO is dinsdagavond na een 4-1 nederlaag bij EVC in Edam uitgeschakeld in de tweede ronde van de nacompetitie en komt komend seizoen uit in de derde klasse.

EDO was van plan om in hetzelfde systeem als tegen Wartburgia de tegenstander meteen in een wurggreep te nemen. Maar het plan kon snel de prullenbak in.

Al in de tweede minuut kwam de bal via een ongelukkige carambole voor de voeten van EVC-verdediger Niek van Diepen en die passeerde doelman Branco Uitendaal.

EDO was even uit het veld geslagen, maar herpakte zich snel en startte een waar offensief. Na twee gemiste kansen schoot Whalid Benhaddi de bal prachtig over de doelman heen, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd en de treffer ging niet door.

EDO domineerde maar het wilde maar niet lukken in de afronding. Aan de andere kant wel, want de rappe linksbuiten Brian Rossenaar was de Haarlemmers te snel af en zorgde voor de 2-0.

,,Die beginfase was echt bizar”, zo concludeerde EDO-trainer Erik Metgod. ,,We waren heer en meester, maar tegen Wartburgia hielp de tegenstander ook een handje. Dat was tegen EVC niet en dan hebben we toch moeite om de kansen af te maken.”

De bezoekers deden nog wel iets terug voor de rust door een treffer van Bink van der Sluis. ,,Toen ging ik er nog even goed voor zitten, maar het hielp niet dat voor rust Peer Noordermeer geblesseerd uitviel. Ik zag de energie uit de ploeg lopen. Ik snap ook niet dat we op een doordeweekse avond zo’n belangrijke wedstrijd moeten spelen”, aldus Metgod.

In de slotfase maakte EVC dankbaar gebruik van de ontstane ruimte omdat EDO naar een 4-2-4 systeem was gegaan.

,,Ik ben trots op deze jonge ploeg. We hebben er alles aan gedaan en gaan ervoor zorgen dat we snel terugkeren in deze klasse”, klonk Metgod strijdvaardig.

nacompetitie tweede/derde klasse

EVCEDO4-1

1. Van Diepen 1-0, 18. Rossenaar 2-0, 30. Van der Sluis 2-1, 80. Schut 3-1, 90. Van Maanen 4-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen