Castricumse milieuactivisten hopen op duizenden plaatsgenoten bij landelijke Klimaatmars

In Castricum werd afgelopen maart al een Klimaatmars gehouden.© Foto Hans van der Vecht

Van onze verslaggever
Castricum

Duizenden Castricummers lopen binnenkort mee bij de landelijke Klimaatmars. Tenminste, als het ligt aan de Castricumse afdeling van Extinction Rebellion en andere lokale milieuactivisten - die zich hebben verenigd in Klimaatcoalitie Castricum.

De Klimaatmars wordt komende zondag in Rotterdam gehouden. Klimaatcoalitie Castricum hoopt op een grote opkomst uit die plaats en roept belangstellenden op om gezamenlijk per trein naar de Maasstad te reizen. Zij moeten dan vanaf NS-station Castricum de sprinter van 11.14 uur richting Amsterdam pakken. De aspirant-marslopers kunnen in Haarlem overstappen op de intercity van 11.51 uur naar Vlissingen en komen zodoende rond tien voor een op Rotterdam Centraal aan. Van daaruit kunnen ze gezamenlijk naar de Binnenrotte wandelen, waar de Klimaatmars om 13 uur begint.

’Hitterecords sneuvelen keer op keer, met als gevolg diepgaande veranderingen voor al het leven op aarde’, schrijft Klimaatcoalitie Castricum in een persbericht dat zondag naar buiten is gebracht. ’Toch kiest het kabinet Rutte wéér de kant van degenen die voor de klimaatcrisis verantwoordelijk zijn. Dit moet nu stoppen: zonder de oorzaken van de klimaatcrisis aan te pakken, blijven we namelijk niet onder 1,5 graad opwarming’.

De zogenoemde klimaatcoalitie in Castricum bestaat uit Transitie Castricum, Extinction Rebellion Castricum, Meer Bomen Nu Castricum, Repair Café Castricum. Stichting Oud-Castricum, Stichting Duinbehoud, Fietsersbond Castricum, Plogging Castricum, Bijzzzaak, De Hooge Weide, Zero Waste Castricum, Soep-café, Stop Ecocide, Ocean Rebellion, de Social Tipping Point Coalitie en Reclame Fossielvrij.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.