Hockeyer Floris van der Kroon stapt over naar Bloemendaal

Floris van der Kroon.

Floris van der Kroon.© Foto Koen Suyk

Van onze verslaggever
Bloemendaal

Landskampioen Bloemendaal heeft de hockeyselectie voor aankomend seizoen versterkt met Floris van der Kroon. De middenvelder komt over van HGC.

,,Ik vind het een heel grote eer om voor deze club en in dit team te mogen spelen. Van jongs af aan heb ik opgekeken naar Bloemendaal. Het is een geweldige kans dat ik me verder kan ontwikkelen bij het beste team van de wereld”, aldus de 26-jarige Van der Kroon.

Dat zijn vriendin Pien Tol al jaren bij Bloemendaal speelt was geen doorslaggevend argument.

Naast nieuwkomer Van der Kroon kan Bloemendaal ook aankomend seizoen rekenen op Tim Swaen. Hij heeft aangegeven langer bij de club te willen blijven.

Ook de damesploeg van Bloemendaal blijft zich versterken. De jeugdinternationals Maud Preyde (18) en Noa van der Hurk (19) spelen komend seizoen voor Bloemendaal. Maud Preyde komt over van Gooische terwijl Van der Hurk uitkwam voor Schaerweijde.

Daarnaast zijn de contracten van Sterre Bregman, Fee Schreuder en Carmel Bosch verlengd. Laurine Bout (17) stapt over van MA1 naar de selectie van het eerste damesteam. Eerder al meldde de club de komst van de Argentijnse topspits Majo Granatto en van Sonja Zimmermann, aanvoerster van het Duitse team. Strafcornerspecialist Demi Hilterman, Laurien Boot, Nine Rijna, Teuntje Horn, Danique Visser en Elke Boers hebben hun contract ook allemaal verlengd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen