Politie geeft camerabeelden vrij van verdachten straatroof in Beverwijk

Station Heemskerk.© archieffoto

Van onze verslaggever
Beverwijk

De politie is nog altijd op zoek naar drie jongens die half mei twee jongens uit Tilburg op straat in Beverwijk hebben beroofd. Een vierde verdachte, een 16-jarige jongen uit Heemskerk, is destijds al aangehouden. Maar de andere drie zijn nog altijd spoorloos.

Op de site politie.nl/gezocht & vermist geeft de politie camerabeelden vrij van drie van de vier verdachten, onder wie de Heemskerker. Echt goed zijn de verdachten daarop niet te zien. Omdat ze mogelijk minderjarig zijn, zijn hun gezichten onherkenbaar in beeld. Maar mochten ze niet worden herkend of mochten ze zich niet melden, zo waarschuwt de politie alvast, dan worden de gezichten later wel herkenbaar gedeeld.

Steekwapens

De straatroof vond op 14 mei plaats in een steeg bij de Eemstraat, in de buurt van station Heemskerk. De Tilburgse jongens van 16 en 17 jaar waren met de trein naar Heemskerk gekomen om spullen te kopen. Ze hadden de afspraak via sociale media gemaakt. In plaats van dat ze spullen konden kopen van het viertal, werden ze plotseling bedreigd met steekwapens en gedwongen hun bezittingen af te geven. De direct gealarmeerde politie zag de 16-jarige lopen en hield hem meteen aan. De andere drie waren al weg.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.