Dodental door aanslag op kerk in Nigeria staat op meer dan 20

ANP Producties | Bron: ANP
Owo

Bij het bloedbad zondag in een kerk in Nigeria zijn volgens de plaatselijke autoriteiten 22 doden en 19 gewonden gevallen. In het godshuis in Owo, in de zuidwestelijke staat Ondo, openden gewapende mannen twee dagen geleden het vuur op katholieke gelovigen en gooiden explosieven toen daar een mis gaande was. Er waren ten tijde van de aanslag 88 kerkgangers aanwezig. Eerder werd gesproken over vele tientallen doden.

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft de "afschuwelijke" aanval dinsdag veroordeeld. "Aanvallen op gebedshuizen zijn verachtelijk", staat in een vrijgegeven verklaring. Guterres dringt er bij de Nigeriaanse autoriteiten op aan alles in het werk te stellen om de verantwoordelijken voor de moorden voor het gerecht te brengen.

In het noorden van het West-Afrikaanse land, dat overwegend islamitisch is, zijn veel gewapende bendes actief. Naast overvallen houden zij zich bezig met ontvoeringen voor losgeld. Ook zijn daar geregeld bloedige aanvallen van radicale moslims op kerken. In het zuidwesten komt dergelijk geweld nauwelijks voor.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.