Hoofddorp pakt zilver met gouden rand na bewogen seizoen: ’Volgend jaar gaan we er weer voor’

Joris Zandbergen
Rijswijk

Een zilveren plak met een goudje randje, noemde coach Krista van Alten de prestatie van BV Hoofddorp.

In de finale van de promotiedivisie verloor Hoofddorp met een klein verschil van het ervaren CobraNova uit Voorburg/Leidschendam.

Om in die eindstrijd, gespeeld in Rijswijk, te komen had de ploeg van Van Alten en Andrea Congreaves eerst afgerekend met Groene Uilen, dat met negen punten werd verslagen nadat Hoofddorp nog met vijftien punten had achter gestaan. „Het was een mooie ontlading”, zei Van Alten. „En dan sta je ineens in de finale.”

Dat gegeven alleen al maakte het seizoen geslaagd voor Hoofddorp, dat als derde was geëindigd in het reguliere seizoen. „Het was een heel mooi seizoen. Ook zwaar, met het overlijden van een jeugdspeelster”, zei de coach. „Maar dan zie je hoe de club samenkomt, vandaag ook weer. We geven nooit op en iedereen stond op de banken.”

Net als tegen Groene Uilen poetsten de Hoofddorpers een aanvankelijk grote achterstand weg in de eindstrijd. Op het beslissende moment wilde de bal echter niet vallen. „Finale spelen is een kunst”, sprak de ervaren Van Alten. „Wij waren het nog niet gewend. Volgend jaar gaan we er weer voor. Wij blijven coachen, de kern van het team blijft intact en we gaan er wat versterking bij zoeken.”

basketbal finale promotiedivisie

CobraNovaBV Hoofddorp70-63

(28-11, 9-11, 19-21, 14-20)

Scores BV Hoofddorp: Noordanus 22, Van Dijkum 14, Van Poeteren 9, Klomp 6, Vader 6, Halewijn 4, Van der Molen 2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen