Sparks twee keer onderuit bij Tex Town Tigers

Rob Spierenburg
Haarlem

Sparks Haarlem heeft in de strijd om een plek in de afsluitende Holland Series van begin oktober een stevige tik op de neus gekregen. Tex Town Tigers was in eigen huis tweemaal te sterk: 4-0 en 9-4.

,,Ik hoopte minimaal op een puntendeling’’, sprak een teleurgestelde coach Peter van Dalen van elfvoudig landskampioen Sparks. ,,Maar we moeten door. Het is nog niet gespeeld.’’ Door de dubbele nederlaag is de achterstand van Sparks op de nummer twee Tex Town Tigers opgelopen tot acht punten. Het gat met koploper Olympia bedraagt inmiddels twaalf punten.

Het eerste duel in Enschede ontrolde zich als een spannende strijd tussen pitchers Kelly Barnhill (Sparks) en Lindsey Meadows van Tex Town Tigers. Na vijf innings werd Meadows bij een 0-0 stand vervangen door Daniëlle ten Donkelaar. Net als Meadows gaf de nieuwkomer een paar hits weg. Puntenschade leverde het haar niet op.

Uiteindelijk was het Barnhill die in de zesde inning door de knieën ging. Het begon met een driehonkslag van Dinet Oosting en eindigde met een fout van Ismay Poot in het rechtsveld: 4-0.

Terugkeer

Het enige lichtpuntje voor Sparks was de terugkeer op het gras en gravel van Suka van Gurp. De van een armblessure teruggekeerde international had van de medische staf van Oranje toestemming gekregen om een halve wedstrijd te spelen.

In het tweede duel bleek dat bij startend pitcher Kirsten Scheele de goede vorm van het vorige seizoen nog altijd niet is teruggekeerd. In de vierde inning werd de 39-jarige werpster bij een 5-2 achterstand vervangen door achtereenvolgens Hannah Held en Rebecca Soumeru. De twee konden niet verhinderen dat de softbalsters van Tex Town Tigers verder uitliepen en uiteindelijk met een duidelijke 9-4 zege van het veld stapten.

Ook dit duel kende voor Sparks een lichtpuntje. Tammie Lijbers sloeg een homerun. Dinet Oosting deed voor Tex Town Tigers hetzelfde.

Overige uitslagen:

Onze Gezellen-Olympia Haarlem: 0-4 en 1-10.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen