Voetbalster Van der Gragt na twee jaar weer weg bij Ajax

Stefanie van der Gragt.© ANP

ANP
AMSTERDAM

Voetbalster Stefanie van der Gragt vertrekt na twee jaar bij Ajax.

De 29-jarige verdedigster, international van Oranje, neemt zondag afscheid in de finale van het toernooi om de Eredivisie Cup tegen FC Twente. Volgens Ajax is in gezamenlijk overleg besloten om het aflopende contract van Van der Gragt niet te verlengen.

Het is niet bekend of ze haar carrière voortzet en zo ja, bij welke club.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 86-voudig international van Oranje (11 doelpunten) maakt deel uit van de selectie die bondscoach Mark Parsons eerder deze week presenteerde voor het EK van komende zomer in Engeland. Van der Gragt won met de voetbalsters het EK van 2017 in eigen land en maakte deel uit van de ploeg die twee jaar later de finale van het WK haalde.

Van der Gragt keerde in 2020 terug bij Ajax, na twee jaar bij FC Barcelona. De verdedigster had in 2018 de 'dubbel' gepakt met de Amsterdamse vrouwenploeg. Van der Gragt speelde daarvoor ook voor AZ, Telstar, FC Twente en Bayern München. De afgelopen twee seizoenen moest Ajax het in de strijd om de landstitel in de Eredivisie Vrouwen steeds afleggen tegen FC Twente.

Lees ook: Telstar keert met ambities terug naar de eredivisie vrouwen: ’Stefanie van der Gragt terug naar Telstar? We gaan het zeker proberen’

Lees ook: Stefanie van der Gragt: vier zussen op voetbal en ’Steef’ haalde Oranje [video]

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen