Rinus van Kalmthout valt al vroeg uit in race van het jaar. Indy 500 voorbij

Het moment waarop het misgaat: Rinus van Kalmthout raakt de muur.© Foto AP / John Maxwell

Milo Lambers
Indianapolis

Rinus van Kalmthout is al vroeg uitgevallen in de Indy 500. De Hoofddorper werd gezien als een favoriet voor de eindzege.

De coureur startte als derde, op de eerste startrij, aan de belangrijkste race van Amerikaanse raceseizoen. Van Kalmthout begon sterk en wist al snel de tweede plek over te nemen van Scott Dixon. Na een pitstop te hebben gedaan, ging het mis.

Hij kon de nummer een en twee, Alex Palou en Scott Dixon, met moeite volgen. Van Kalmthout raakte de macht over het stuur kwijt en kwam in de muur terecht. De auto vatte direct vlam. De 21-jarige Hoofddorper kon zonder problemen uit de auto komen en mankeert niks.

„Volgens mij had ik niet veel anders kunnen doen. Het moment verraste me best wel. Ik zal er met het team nog even naar moeten kijken. We zullen echt wel wat vinden”, aldus Van Kalmthout. „Misschien had ik meer geduld moeten bewaren. Er was pas een kwart van de race verreden. Dit is echt balen. Racen kan heel leuk zijn, maar het kan ook de stomste sport zijn die er is. Nu moet ik nog 150 ronden toekijken, dat is eigenlijk nog het ergste.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen