Massale reünie van Haarlemse school SSG. Binnenkort weerzien van oud-leerlingen en leraren van de ’Spaarne Staats Gevangenis’

Vlak voor de sloop van het gebouw aan de Zwemmerslaan bezochten in 2012 honderden oud-leerlingen hun oude school nog één keer.© Archieffoto United Photos/Robin van Lonkhuijsen

Wessel Mekking
Haarlem

Meer dan vijfhonderd oud-leerlingen hebben zich al opgegeven voor de Spaarnereünie 2020. Vroegere leerlingen en personeel van de Spaarne Scholen Gemeenschap (SSG) en haar opvolgers Spaarne Lyceum en Linnaeus College locatie Spaarne kunnen zich nog aanmelden voor de reünie, zaterdagavond 4 juni in de Spaarnehal.

De illustere oud-conciërge Jan Koene heeft zich opgegeven, net als bijvoorbeeld gymleraar Ruud Ophuijsen en aardrijkskundedocent Age Snel. Ook tientallen andere leraren hebben beloofd zaterdag naar het weerzien te komen.

De reünie zou eigenlijk al in 2020 gehouden worden, vandaar ook de naam. Door corona ging meerdere keren een streep door het evenement.

In de zomer van 2012 kwamen, vlak voor de sloop, honderden oud-leerlingen samen in het schoolgebouw aan de Zwemmerslaan. Twee jaar later werd een reünie gehouden in het Patronaat.

(Tekst gaat door onder de foto)

De scholengemeenschap in Schalkwijk werd ongeveer tien jaar geleden gesloopt.© Archieffoto Richard Stekelenburg

De SSG, gekscherend ook wel de Spaarne Staats Gevangenis genoemd, opende medio jaren zeventig de deuren. Het was destijds een hypermodern schoolgebouw met onder meer een tv-studio. Begin deze eeuw ging het minder met de school aan de Schalkwijkse Zwemmerslaan, die een slechtere naam kreeg.

Meer informatie en aanmelden via: spaarnereunie2020.nl. De reünie duurt van 18 tot 24 uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.