De emoties lopen hoog op na dubieuze rode kaart bij Velsen: ’Frustrerend is een understatement

Remco van Dam in duel met een speler van Hoogeveen.

Remco van Dam in duel met een speler van Hoogeveen.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Milo Lambers
Driehuis

Velsen thuis tegen Hoogeveen moest een gezellige laatste thuiswedstrijd worden met een mooi afscheid voor Angelo Beck. Frustratie, boosheid en chagrijn voerden de boventoon bij de 0-2 nederlaag tegen Hoogeveen.

,,Frustrerend is een understatement”, stelde Velsen-trainer Ronald Dooijeweerd na afloop. De trainer kon er met zijn hoofd niet bij waar om de al vroeg ingevallen Roy Veenboer na veertig minuten een rode kaart kreeg. Veenboer ging in de zestien van de tegenstander stevig een duel in. Het was hoogstens onbesuisd maar van een intentie om een tegenstander te blesseren, was duidelijk geen sprake.

Het zorgde voor oplaaiende emoties op de bank bij Velsen. Trainer Dooijeweerd wachtte de scheidsrechter na afloop van de eerste helft op om hem te vertellen wat hij van de kaart vond. Voorzitter Marc Bosman kwam tussen beiden. ,,Ik moet mijn woorden voorzichtig kiezen”, zei een inmiddels afgekoelde Dooijeweerd na afloop. ,,De wedstrijd werd op deze manier naar de gallemiezen gebracht.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de rode kaart had Velsen, dat inmiddels al achterstond en in de eerste helft tot een doelpoging was gekomen, het erg zwaar tegen de voetballend veel sterkere tegenstander. Toch had Tim Groenewoud nog een enorme kans op de gelijkmaker. Hij ging alleen op de keeper af maar kreeg de bal niet tussen de palen. ,,Ik moet een compliment aan de spelers geven hoe ze het hebben gedaan”, aldus Dooijeweerd. De tweede goal viel toen het al gespeeld was.

Voor Angelo Beck, die stopt vanwege een eigen bedrijf, betekende het een afscheid van eigen publiek met een dubbel gevoel.

,,Jammer dat het zo moet eindigen”, stelde de middenvelder die bijna twaalf jaar in het eerste speelde en de opmars van de derde klasse naar de hoofdklasse meemaakte. ,,Velsen heeft altijd een erg trouw team gehad. Ook dit seizoen hebben we het voetballend vaak lastig gehad maar de wil om te winnen is er bij ons altijd.”

Zijn trainer erkent dat. ,,We begonnen dit seizoen met veel nieuwe jongens. Uiteindelijk hebben we ons gehandhaafd met de echte Velsen-spelers. Voor volgend seizoen gaan we op zoek naar jongens die het Velsen-DNA hebben.”

Velsen-Hoogeveen 0-2

35. Veldmaat 0-1,

90+2. Van Kommer 0-2

Rood: 40. Veenboer (Velsen)

RKVV Velsen Schol; Zuiverloon, Van Dam, Plug, Tervoort (6. Veenboer); Beck, Dol (79. Pluimert), Agyapong; Kloosterboer, Castricum (46. De Wit), Groenewoud (88. Ket).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen