Koninklijke HFC pakt knap een punt in Rotterdam

Sietse Brandsma zorgt voor de treffer van Koninklijke HFC.© Foto Orange Pictures/Wessel Dekker

Rob Spierenburg
Rotterdam

Koninklijke HFC heeft dinsdagavond in Rotterdam een punt gepakt door met Jong Sparta een zwaarbevochten 1-1 overeen te komen. Door de remise houden de Haarlemmers de derde plaats in de tweede divisie in handen.

En met die klassering hebben de mannen van trainer Gertjan Tamerus nog alle kans om hun beste prestatie ooit in de tweede divisie (een vierde plaats in het seizoen 2018 - 2019) te verbeteren. Het zal niet vanzelf gaan, want zaterdag komt in Haarlem kampioen Katwijk op bezoek. Een week later besluit Koninklijke HFC de competitie met een uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg; de huidige nummer twee.

De wedstrijd tegen Jong Sparta boeide van de eerste tot en met de laatste minuut. De thuisploeg koos voor een hoog tempo waar HFC in mee moest. ,,Dat wij dat tot het einde hebben volgehouden is knap’’, doelde Tamerus op de profclub Sparta die vanwege het surplus aan training vanzelfsprekend over fittere spelers beschikt.

Hoewel het spel op en neer golfde was het niet meer dan logisch dat HFC met een voorsprong ging rusten. Zo kreeg spits Sietse Brandsma een hele serie dotjes waarvan hij er slechts één wist te benutten. Op slag van rust kopte hij de bal bij de tweede paal binnen na een voorzet van Vincent Volkert. Twintig minuten eerder had Brandsma de bal uit een strafschop nog over én naast gepoeierd.

Vijf minuten na de rust kwam Jong Sparta langszij. Gezien het spelbeeld was dat terecht. Al hadden de Rotterdammers wel een blunder van centrale verdediger André Morgan nodig om via Mo Tahiri op 1-1 te komen.

Beide ploegen bleven vol voor de winst gaan. Vijf minuten voor tijd leken de drie punten naar HFC te gaan toen Mehmet Yüksel de 1-2 op zijn schoen had. De invaller vergat Jong Sparta - waar Yüksel komend seizoen onder contract staat - pijn te doen door de bal wild over te schieten.

Doordat even later Tahiri van dichtbij snoeihard de onderkant van de lat raakte, kon Tamerus wel leven met de puntendeling. ,,Ik wilde vanavond de intensiteit terugzien waar wij dit seizoen regelmatig succes mee hebben gehad’’, onthulde Tamerus de inhoud van zijn wedstrijdbespreking. ,,Dat hebben ze getoond en daar ben ik blij om.’’

tweede divisie

Jong SpartaKon.HFC1-1

45. Brandsma 0-1, 50. Tahiri 1-1.

Koninklijke HFC: Michaelis; Déron Payne (72. Hols), Morgan, Boer, Wilffert, Volkert (88. Carbaat); Tros, Noordmans (67. Yüksel), Vlak; Hulleman, Brandsma.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen