Minister Schouten op bezoek in Cruquius bij bedrijf Werkdag

De minister in gesprek met kandidaat Fleur de Jager.© Foto SpaarneWerkt/Janny Bakker-Klein

Van onze verslaggever
Cruquius

Minister Carola Schouten (armoedebeleid, participatie, pensioenen) heeft maandag een bezoek gebracht aan bedrijf Werkdag in Cruquius. Dat is gevestigd op de hoofdlocatie van participatiebedrijf Spaarne Werkt (voorheen Paswerk).

Het werkbezoek was op uitnodiging van het landelijke kennisinstituut Movisie. Movisie lanceert het boek ’Waardevol werken. De stand van zaken’ en heeft de minister uitgenodigd om succesvolle voorbeelden van Simpel Switchen in de praktijk te ervaren.

Met Simpel Switchen wordt bedoeld dat kandidaten gemakkelijker kunnen wisselen tussen dagbesteding, beschut werk, de banenafspraak en regulier werk. En lukt het toch niet, dan wordt het makkelijker om terug te gaan in de keten.

Movisie heeft Werkdag uitgekozen voor het bezoek van de minister, omdat het bedrijf op dit gebied successen boekt. Werkdag is actief in de regio’s Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer. Minister Schouten heeft onder meer gesproken met vijf kandidaten van Werkdag die gebruik maken van Simpel Switchen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.