DSS/Kinheim scoort er flink op los tegen Quick Amersfoort

Monne Reitsma
Haarlem

„Ik zat te wachten op een fastball en toen die kwam sloeg ik hem goed weg”, blikte Sem Kuijper terug op zijn tweehonkslag zaterdagmiddag voor DSS/Kinheim. Met zijn klap brak hij de wedstrijd, die door de Haarlemmers uiteindelijk met 16-4 werd gewonnen, open.

Bij een 4-3 voorsprong in de vijfde inning sloeg DSS/Kinheim hard toe. Kuijper had al twee punten voor zijn ploeg gescoord voordat hij flink uithaalde en twee ploeggenoten binnenbracht voor een 6-3 stand. Een tweehonkslag van Matis Crouwel en hit van Nick Hofer leverden nog eens drie punten op. Quick Amersfoort was geknakt en uitermate geconcentreerd maakte DSS/Kinheim, dat donderdag al met 11-20 had gewonnen, het duel af. Dit tot volle tevredenheid van coach Mike Crouwel die zijn ploeg niet alleen goed zag slaan maar ook geen enkele fout zag maken.

Voor de Haarlemmers was het lastig slaan naarmate de wedstrijd vorderde. Quick-coach Marlon Frolijk stuurde in totaal vijf werpers naar de heuvel die niet allemaal het vizier op het scherp hadden staan. „Dat maakte het inderdaad wel lastig in het slagperk. Je moet dan blijven wachten op die ene bal”, meldde Kuijper, die dit seizoen voor het eerst vast in het eerste team speelt. „Vorig seizoen zat ik een beetje tussen het eerste en tweede in.”

Maar ook Crouwel stuurde vijf werpers naar de heuvel. Vier van hen voldeden prima. Alleen Kaien Robin Oukes die als tweede werd ingezet had een lastige middag. Hij gooide 25 ballen waarvan er zes slag beoordeeld werden, die leverden overigens wel twee maal drie slag op, maar de andere 19 waren wijd waardoor vier spelers van Quick gratis naar het eerste honk konden wandelen.

Met 36 gescoorde punten in twee duels ging DSS/Kinheim als favoriet het duel van zondag in. De punten bleken echter een stuk schaarser. Halverwege de achtste inning koesterden de Haarlemmers een 2-4 voorsprong maar in de gelijkmakende slagbeurt sloeg Quick met vier runs toe waardoor DSS/Kinheim met 6-4 verloor.

RCH Memorie Sieraden is vanaf donderdag drie keer de tegenstander van de Haarlemmers. RCH speelde een drieluik tegen Neptunus en verloor driemaal: 7-0, 5-7 en 0-5.

Monne Reitsma

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen