Hillegom na dikke winst in veiligheid ten koste van DSOV: ’Ik ben absoluut opgelucht

Hillegom

Hillegom heeft zich verzekerd van nog een jaartje eerste klasse door met 6-3 van FC Uitgeest te winnen.

Er was nog een kleine strijd met DSOV wie zich via de nacompetitie moet veiligstellen. Dat wordt dus de ploeg uit Vijfhuizen, dat verloor. Hillegom heeft, met twee duels te gaan, negen punten voorsprong op DSOV.

,,Ik ben absoluut opgelucht. Qua spel wordt het steeds beter en we zijn op eigen kracht behouden gebleven”, zegt Samir Krupic. Toch begon Hillegom niet goed. Net als vorige week tegen SDZ stond het al snel achter. ,,Uitgeest heeft drie aanvallen en na tien minuten spelen staan we 0-2 achter.”

Aidan Ryan maakte voor rust de 1-2. ,,Hetzelfde scenario (4-1 voor SDZ red.) dreigde als een week eerder. Dat gaat ons toch niet gebeuren. En na wat omwisselingen begon het te lopen in de tweede helft”.

Hillegom wist via nog twee doelpunten van Ryan, twee van Sam van der Lip en een van Jesper Warmerdam afgetekend te winnen. Het kan de laatste twee duels frank en vrij spelen. ,,Voor ons gaat het nergens meer om maar Kampong komt op de laatste speeldag hier voor de titel. Daar heb ik een dubbel gevoel over. In eigen huis wil je niet dat je tegenstander kampioen wordt.”

Overige uitslag:

DSOV – Kampong 0-3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen