Schoten is bijna derdeklasser na weer een nederlaag en berust daarin

Bart Slegers
Voorhout

Met nog twee wedstrijden voor de boeg is Schoten weer een stap dichterbij degradatie. Foreholte was met 3-0 toch te sterk voor de Haarlemmers.

Schoten heeft al lang niet gewonnen en snakt na een bewogen seizoen naar de zomerstop. Foreholte was beter, maar een hoge uitslag kon Schoten deze keer wel voorkomen.

De nieuwe trainer Radjin de Haan had wat meer defensieve zekerheid ingebouwd om niet tegen een hoge uitslag aan te lopen, maar al na anderhalve minuut was het raak voor de thuisploeg en moest doelman Germain Ebbeling, die naar Stormvogels vertrekt, voor de eerste keer de bal uit het net halen.

Schoten haalde de rust met een 2-0 tussenstand, maar kansen creëerde de ploeg zelf niet. Er is al berusting bij de Haarlemmers dat het volgend seizoen een etage lager speelt. Een klasse die meer bij de kwaliteit van de spelers past.

Er is door het bestuur dus al gekozen om De Haan voor de groep te zetten zodat de oefenmeester alvast kan starten met het nieuwe seizoen.

Toch kan het in het laatste duel kan nog interessant worden voor Schoten tegen tegen nummer twaalf RVC ’33. Dan moet Schoten wel winnen want bij gelijk eindigen is het doelsaldo beslissend en dat is van Schoten een stuk slechter.

Overige uitslagen: KDO - HBC 1-0. DIOS - EMM ’21 0-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen