Voetbalsters FC Twente winnen van Ajax en zijn nu ook officieel kampioen

Stefanie van der Gragt in duel met Renate Jansen van FC Twente.

Stefanie van der Gragt in duel met Renate Jansen van FC Twente.© ANP

ANP
AMSTERDAM

FC Twente heeft de titel in de Eredivisie Vrouwen nu ook officieel geprolongeerd. Het elftal van de vertrekkende coach Robert de Pauw won vrijdagavond in de laatste wedstrijd bij achtervolger Ajax, 2-3.

Gezien het aanmerkelijk betere doelsaldo had de formatie uit Enschede zich ook nog wel een nederlaag kunnen veroorloven.

Ajax kwam in de 27e minuut op voorsprong. Romée Leuchter kon zo ongeveer ter hoogte van de penaltystip geheel vrijstaand inschieten. Chasity Grant maakte er nog voor rust 2-0 van. Kort na de hervatting kwam FC Twente terug door een doelpunt van Anna-Lena Stolze. Vervolgens maakte Elena Dhont gelijk. Vlak voor tijd zorgde Kim Everaerts voor de winnende treffer.

(Tekst gaat door onder de foto)

FC Twente viert het kampioenschap.

FC Twente viert het kampioenschap.© ANP

"Het was toch nog wel spannend", zei Renate Jansen, de Twentse aanvoerder, bij ESPN. "We begonnen goed, maar kregen het in de loop van de eerste helft toch lastig. Zij scoorden twee keer en de rust kwam voor ons op het juiste moment. In de tweede helft ging het een stuk beter. Ik denk dat we de wedstrijd uiteindelijk toch verdiend naar ons hebben toegetrokken."

Voor de voetbalsters van FC Twente was het alweer de achtste nationale titel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen