KLM schrapt nog altijd vluchten door drukte op Schiphol

ANP
Schiphol

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft de afgelopen drie dagen ’s middags zes tot acht retourvluchten moeten schrappen vanwege drukte op de luchthaven Schiphol. Ook had de luchtvaartmaatschappij last van het slechte weer, aldus een woordvoerster.

Voor vrijdag zijn er acht vluchten geannuleerd. Hoeveel vluchten er dit weekend geschrapt moeten worden, kon de zegsvrouw nog niet aangeven. KLM sloot niet uit dat er vanwege het huidige personeelstekort vaker dagelijks vluchten gecanceld moeten worden.

De vliegmaatschappij kon niet aangeven wat de bestemmingen waren van de geannuleerde vluchten. Welke vluchten geannuleerd worden is een „ingewikkelde puzzel”, aldus de zegsvrouw. Om zo min mogelijk reizigers te duperen zoekt KLM vluchten uit met de minste passagiers. Ook kijkt de maatschappij voor welke bestemmingen passagiers makkelijk zijn om te boeken.

Nog niet zo lang geleden moest KLM op sommige dagen tientallen vluchten schrappen. De luchtvaartmaatschappij kampt al enige tijd met grote personeelstekorten bij de bagageafhandeling. Schiphol zelf ontbreekt het aan voldoende beveiligers om reizigers te controleren. Die combinatie plus een ongeplande staking van bagagepersoneel zorgde met name in de meivakantie voor grote chaos op de luchthaven. Toen werden tientallen vluchten geannuleerd en moest bagage nagezonden worden. De rest van de meivakantie verliep door de eerder ontstane chaos ook moeizaam.

Luchtvaartmaatschappij Transavia verwacht de komende tijd incidenteel vluchten te moeten annuleren door de „grillige” arbeidsmarkt en het ziekteverzuim dat hoger ligt dan normaal, maar het gaat om minder vluchten dan voorheen.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.