Geen uitpubliek bij Koninklijke HFC voor duel tegen Spakenburg

Rob Spierenburg
Haarlem

De schrik zit er goed in bij het bestuur van Koninklijke HFC na de korte maar zeer heftige ongeregeldheden die uitbraken op 7 mei op het terras naast het clubhuis tijdens de wedstrijd tussen Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys.

Om elk risico op herhaling uit te sluiten, heeft HFC besloten om tijdens de thuiswedstrijd tegen Spakenburg van zaterdag geen uitpubliek op het sportcomplex toe te laten.

„Zoiets mag nooit meer gebeuren”, zegt vice-voorzitter van de Koninklijke Henk Driessen over het geweld. „Op ons complex dient iedereen zich veilig te voelen.”

Er werd korte tijd hevig gevochten tussen Ajax- en Feyenoord supporters. Een aantal van hen was als meegereisde toeschouwer van Rijnsburgse Boys aanwezig op de thuisbasis van HFC. Fans van HFC waren niet bij de schermutselingen betrokken.

Naar aanleiding van de ongeregeldheden heeft het bestuur van Rijnsburgse Boys inmiddels besloten per direct de HKR (Harde Kern Rijnsburg) te ontbinden. Doordat ook Spakenburg dit seizoen de handen vol heeft aan het gedrag van een gedeelte van de eigen aanhang, heeft het bestuur van HFC besloten om de supporters van de ’Blauwen’ te weren.

HFC-leden zijn welkom. Net als sponsors van de club en bestuursleden van Spakenburg. Iedereen dient zich van te voren aan te melden. Toegang wordt verleend als een geldige QR-code op het digitale entreebewijs kan worden getoond.

Over maatregelen rond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Katwijk op zaterdag 28 mei is nog geen beslissing genomen.

„We zijn in overleg met het bestuur van Katwijk”, zegt Driessen. „De ongeregeldheden hebben een enorme impact gehad op onze club. Het is voor het eerst dat wij geweld in zo’n vorm hebben meegemaakt. Vooral vreselijk voor de oudere clubleden die ineens middenin een knokpartij zaten. Ze zijn zich rot geschrokken. Toch hoop ik van harte dat zij er zaterdag weer zijn.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen