’Feyenoord neemt spits Danilo over van Ajax’

Danilo.

Danilo.© ANP

Amsterdam

Danilo maakt volgens het Algemeen Dagblad de pikante overstap van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord. De 23-jarige Braziliaanse spits stapt transfervrij over naar de Kuip, waar hij een contract voor vier jaar tekent.

Danilo bewandelt daarmee de omgekeerde route van Steven Berghuis, die een jaar geleden als aanvoerder van Feyenoord de overstap naar Ajax maakte.

De aanvaller, die dit seizoen tot dertien eredivisieduels kwam en daarin twee keer scoorde, moest na de winterstop genoegen nemen met een rol achter topscorer Sébastien Haller én de van RB Leipzig gehuurde Brian Brobbey.

Ajax waagde eind vorig jaar nog een poging om zijn aflopende contract te verlengen, ook om zich zo te kunnen blijven verzekeren van een transfersom. Danilo miste waardering in het voorstel en kon daardoor dit jaar met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club.

Feyenoord was één van de clubs die zich al vroeg meldde. Na goede gesprekken met trainer Arne Slot raakte Danilo overtuigd en kwam hij met de clubleiding een contract voor vier seizoenen overeen.

Meer nieuws uit Ajax