Directeur Pieter de Waard doet tijdelijk stapje terug bij Telstar en is niet betrokken bij aanstelling nieuwe trainer

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Algemeen directeur Pieter de Waard is voorlopig niet betrokken bij het aanstellen van een nieuwe trainer bij Telstar. Hij zit ziek thuis.

Dat laat Jakob Klompien, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Telstar, weten. ,,We hopen dat Pieter over enkele weken weer terug zal keren in zijn functie. Hij moet even gas terugnemen. We zoeken intern naar een oplossing, zodat iemand zijn taken tijdelijk kan overnemen. Dit is vergelijkbaar met hoe het is gegaan tijdens een eerdere afwezigheid van Pieter in 2020. Toen was Steef Hammerstein tijdelijk algemeen directeur. Hij zal het nu niet doen, want hij is inmiddels met pensioen.”

Geruchten over een conflict tussen de algemeen directeur en de raad van commissarissen worden door Klompien naar het rijk der fabelen verwezen.

De afwezigheid van De Waard houdt ook in dat hij als algemeen directeur niet betrokken is bij de aanstelling van een opvolger van de vertrekkende Andries Jonker. Klompien: ,,Er is een technische commissie samengesteld die een lijst heeft gemaakt met mogelijke kandidaten. De verwachting is dat we over twee of drie weken een nieuwe trainer kunnen presenteren.”

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.