Bananenetende krokodil wil wel eens wat anders; actie ’Geef een prentenboek cadeau’ weer van start

Cover van het boek.© Foto pr

Van onze verslaggever
IJmuiden

De jaarlijkse campagne ’Geef een prentenboek cadeau’ is weer van start gegaan. Tijdens deze campagne is het klassieke prentenboek ’Ik zou wel een kindje lusten’ te koop voor 2,50 euro.

Het boek van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid is aan te schaffen bij The Readshop in IJmuiden. Wie er nog één afrekent kan een exemplaar doneren aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen.

De VoorleesExpress Velsen, uitgevoerd door Bibliotheek Velsen, leest voor aan kinderen met een taalachterstand. Een vrijwilliger doet dit twintig weken lang bij een gezin thuis. Het doel is om leesplezier en de woordenschat bij kinderen te vergroten en ouders bewust te maken van het nut van (voor)lezen.

’Ik zou wel een kindje lusten’ gaat over een krokodilletje dat altijd bananen eet. Op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten. Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar de kleine krokodil is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar dat laat zich niet zomaar opeten.

De campagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Elk jaar bundelen boekhandels en diverse partners hun krachten, om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Bibliotheekadviseur Nadine van Oostende kijkt uit naar de donaties voor de VoorleesExpress: ’Ik ga ze uitdelen aan onze voorlezers. Zij geven het boek dan cadeau aan de kinderen uit hun voorlees-gezin’.

Voorleesvrijwilliger worden? Mail dan naar: maerts@bibliotheekvelsen.nl lees meer op www.bibliotheekvelsen.nl.

__________________________________________________________________

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.