Filinta Karabulut van het Vellesan College is genomineerd voor verkiezing Geschiedenisdocent van het Jaar 2022

Geschiedenisdocent Filinta Karabulut in 2018 toen hij meedeed aan het tv-programma Hunted.

Geschiedenisdocent Filinta Karabulut in 2018 toen hij meedeed aan het tv-programma Hunted.© archieffoto United Photos/Paul Vreeker

Ellen de Boer
IJmuiden

Met succes hebben leerlingen van het Vellesan College in IJmuiden hun leraar Filinta Karabulut opgegeven voor de verkiezing Geschiedenisdocent van het Jaar 2022. Hij behoort tot de genomineerden.

Meer dan honderd docenten uit Nederland zijn voorgedragen door hun leerlingen. Karabulut, die sinds 2013 op het Vellesan College in IJmuiden werkt, wist door te dringen tot de laatste vijftien. Overigens deed de leraar geschiedenis in de zomer van 2018 aan het tv-programma ’Hunted’ mee.

Lees ook: Geschiedenisdocent op de vlucht voor tv

,,Mijn nominatie kwam als een enorme verrassing”, laat Karabulut weten. ,,Dat tientallen leerlingen de moeite hebben genomen een formulier in te vullen om mij op te geven, vind ik een enorme eer. Het feit dat zij mijn lessen leuk vinden, komt voor een heel groot deel door henzelf. Terwijl ze dat, grappig genoeg, zelf misschien niet eens weten. Want zoals ik het maximale uit de leerlingen probeer te halen, doen zij dat ook bij mij.”

Vakjury

Het Rijksmuseum, NTR & Nationaal Archief zoeken jaarlijks de beste geschiedenisdocent van Nederland. Dit jaar kiest de vakjury, onder leiding van journalist en presentator Noraly Beyer, voor de negende keer op rij de leraar die zich een jaar lang de beste geschiedenisdocent mag noemen.

De jury gaat de vijftien genomineerden op hun school bezoeken. Van zes van de vijftien docenten wordt vervolgens een videoportret gemaakt waarna uiteindelijk drie docenten doorgaan naar de finale. Op 12 november wordt de Geschiedenisdocent van het Jaar 2022 bekend gemaakt.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.