IndyCar-coureur Rinus van Kalmthout kan zichzelf niet opvolgen als winnaar en eindigt na schuiver in achterhoede

Rinus van Kalmthout in Indianapolis.

Rinus van Kalmthout in Indianapolis.© Foto AP

Milo Lambers
Indianapolis

IndyCar-coureur Rinus van Kalmthout uit Hoofddorp heeft zichzelf niet kunnen opvolgen als winnaar van de Grand Prix op de ’road course’ van Indianapolis. Waar hij vorig jaar nog als winnaar over de streep kwam, eindigde hij nu als 23e van de 27.

’Veekay’ startte vanaf de achtste startrij. Hij wist zich vanaf de start in de regenrace naar voren te werken. Het ging mis in een duel om de tiende plek met rookie Callum Illot.

Van Kalmthout kwam terecht op het natte gras en kwam vervolgens in botsing met Devlin Defrancesco. Zijn auto had flinke schade. Vervolgens moest Van Kalmthout verder met twee rondes achterstand. Het lukte hem niet meer een rol van betekenis te spelen. De race werd gewonnen door Colton Herta.

(Tekst gaat verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,Het is jammer dat we vandaag geen kans hebben gehad om te strijden om de topposities, want een goed resultaat was zeker mogelijk geweest”, laat VeeKay weten.

,,Het tegenvallende kwalificatieresultaat van vrijdag werd eigenlijk weggepoetst door de moeilijke omstandigheden. Het was mijn eerste IndyCar-race in de regen en het was precies wat ik ervan verwachtte, namelijk behoorlijk tricky. Ik heb me vaak afgevraagd hoe het zicht zou zijn met het aeroscreen en weet inmiddels dat-ie ontzettend vies wordt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen