Zandvoort heeft aan laatste half uur genoeg om zeven keer te scoren na een 0-4 achterstand

Rinus van der Lugt
Zandvoort

’Zo dit seizoen zit er ook weer op’, dacht Zandvoort trainer Ted Saunier een half uur voor het einde van de wedstrijd omdat zijn ploeg met 0-4 achterstond tegen DVVA. De wonderen bleken de wereld echter nog niet uit want op het moment dat de scheidsrechter affloot liep de thuisploeg met een 7-4 zege het veld af.

,,Ik had echt geen hoop meer dat wij hier nog een resultaat zouden neerzetten”, aldus Saunier, die weet dat zijn ploeg nu ook nog kans maakt op het binnenhalen van een periode. De sleutelwedstrijd daarvoor is volgende week als Zandvoort op bezoek gaat bij Marken.

,,Wij speelden nog geen eens onaardig en hadden een optisch veldoverwicht. In de rust kregen de spelers nog enkele aanwijzingen maar voordat wij er erg in hadden stonden wij met 0-4 achter.” Omdat Zandvoort toch niets meer te verliezen had besloot Saunier Nigel Castien in te zetten.

,,Het was een gok, want Nigel heeft last van zijn hamstring. Maar vanaf dat moment kantelde de wedstrijd helemaal”, analyseerde de trainer.

In een tijdsbestek van vijftien minuten had de thuisploeg, via treffers van Nigel Castien (twee strafschoppen), Kas de Vries en Jelle de Haan, de achterstand weggewerkt.

De spelers wilden echter meer en het was spits Salim Fertout die in de laatste tien minuten met een hattrick de eindstand op 7-4 bracht.

Overige Uitslagen:

EDO-AMVJ 0-2.

Kagia-Te Werve 2-1. Doelpunten Kagia: Rens Lamboo en Gijs de Graaf.

Westlandia-Van Nispen 12-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen