Invallers helpen Hoofddorp aan zege bij Legemeervogels

Simon Luybé
Uithoorn

De invallers hebben Hoofddorp zondag aan de zege geholpen. Bij Legmeervogels werd met 0-3 gewonnen.

Hoofddorp staat op de vijfde plaats van de ranglijst. En opvallend, met een doelsaldo van precies nul. Zowel de doelpunten voor als tegen zijn er tot nu toe veertig. ,,Ja. Als je minder goals tegen krijgt, sta je hoger genoteerd. Al denk ik niet daar het daar aan ligt. Scoren gaat ook moeilijk, we missen veel kansen. En het gaat om de drie punten. Ik win liever elke keer met 5-4 en dan een keer met grotere cijfers verliezen”, laat Abram weten dat statistieken hem niet zoveel zeggen.

Legmeervogels begon matig en Hoofddorp kwam na twintig minuten spelen op voorsprong. De ploeg uit Uithoorn bleef vaak achter de bal spelen. Een keer over de middenlijn gekomen, werd hen fataal. Dylan van Schaik onderschepte en begon aan een sprint van zestig meter op doel af. Van Schaik legde af en een verdediger van Legmeervogels passeerde zijn eigen keeper.

,,Daarna volgde het Hoofddorp syndroom”, aldus Abram. Dit houdt in dat de spelers in zichzelf gaan geloven en het spel er niet beter van wordt. Verdedigend worden kansen weggegeven en aanvallend worden verkeerde keuzes gemaakt.

Na zeventig minuten spelen en een drinkpauze, greep Abram in. En met succes. Invallers Julian Konneman, Revelino Vermeer en Yannick Spaargaren zorgden voor de definitieve overwinning. De 2-0 werd gemaakt door Spaargaren op aangeven van Konneman. En Spaargaren, die laat aansloot vanwege afzeggen door familieomstandigheden van Soermly te Vrede en daarnaast last had van zijn rug, zorgde voor 3-0 na voorbereidend werk van Vermeer.

Overige uitslagen:

SDZ-Hillegom 4-1. Doelpunt Hillegom: Niels van Veen.

LSVV-DSOV 3-2. Doelpunten DSOV: Noud Kaagman en Wouter Haarmans.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen