Griekspoor boekt in eerste ronde graveltoernooi in Genève weer eens een zege

Tallon Griekspoor.

Tallon Griekspoor.© Archieffoto EPA

Robert Berkeley
Genève

Tallon Griekspoor heeft zich op het graveltoernooi in Genève geplaatst voor de tweede ronde. De huidige nummer 67 van de wereldranglijst was in drie sets te sterk voor de Amerikaan Tommy Paul, die mondiaal de 34e plek bezet. Het werd 7-5, 6-7 en 6-4 voor de tennisser uit Nieuw-Vennep.

Voor Griekspoor was het zijn eerste overwinning in lange tijd in het hoofdschema van een ATP-toernooi. De Noord-Hollander kampte met een nekblessure, waardoor hij zich moest afmelden voor de graveltoernooien van Barcelona, München en Madrid.

Begin februari bereikte hij bij het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam voor de laatste keer de tweede ronde van een ATP-toernooi. Hij werd daarna in Marseille, Indian Wells, Miami, Marrakesh, Monte Carlo en Rome steeds in de eerste ronde uitgeschakeld. In de Italiaanse hoofdstad boekte hij overigens wel twee zeges in het kwalificatietoernooi.

Roland Garros

Terwijl Griekspoor deze week de strijd in Zwitserland vervolgt, proberen zes andere Nederlandse tennissers via de kwalificaties het hoofdschema van grandslamtoernooi Roland Garros te bereiken. Hoofddorper Jesper de Jong waagt een poging bij de mannen evenals Tim van Rijthoven.

Bij de vrouwen komen Suzan Lamèns, Richel Hogenkamp, Arianne Hartono en Lesley Pattinama-Kerkhove in actie op het gravel in Parijs. Ze moeten drie partijen winnen om het hoofdschema te bereiken. Alleen Lamens komt maandag al in actie.

Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus zijn op basis van hun positie op de wereldranglijst (in de top-100) rechtstreeks toegelaten tot het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

Jesper de Jong.

Jesper de Jong.© Foto EPA

Meer nieuws uit Sport Regionaal