S10 toont glimlach tijdens optreden in finale

ANP Producties | Bron: ANP
Turijn

S10 heeft zaterdagavond tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn een vlekkeloze vertolking van haar liedje De Diepte afgeleverd. De zangeres genoot duidelijk van haar optreden en toonde zelfs een grote glimlach. Aan het einde leek S10 lichtelijk geëmotioneerd.

Nederland was zaterdag als elfde aan de beurt tijdens de finale. S10 zat in een blok vol favorieten met onder meer Italië, Spanje en Oekraïne. De Oekraïense groep Kalush Orchestra kreeg zaterdag een groot applaus van het publiek in PalaOlimpico in Turijn. Na afloop ging bijna iedereen staan.

Ook dinsdag tijdens de eerste halve finale kreeg Kalush Orchestra al een extra luid applaus en gingen mensen in de zaal staan tijdens het nummer Stefania. Frontman Oleh Psiuk bedankte toen na afloop van het lied "voor alle steun". Dit keer riep hij de mensen thuis op om Oekraïne te helpen. "Ik vraag jullie allemaal: help Oekraïne alsjeblieft, help Marioepol, help Azovstal!" riep Psiuk.

Peace for Ukraine

Even later maakte de Duitse zanger Malik Harris tijdens zijn optreden een statement door zijn gitaar om te draaien waarop de Oekraïense vlag te zien was met daar doorheen het woord 'vrede'. Ook het IJslandse trio Systur maakte na hun optreden in de finale een statement door om vrede te vragen in Oekraïne. "Peace for Ukraine", riepen de drie zussen toen ze klaar waren.

Volgens de wedkantoren maakt Oekraïne nog altijd veel kans op de winst. Na het uitbreken van de oorlog begin maart steeg het nummer Stefania direct naar de eerste plaats in de peilingen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.