DSOV schiet niet veel op met zege op Legmeervogels

Simon Luybé
Vijfhuizen

DSOV won donderdag keurig met 2-1 van Legmeervogels maar schiet er niet veel mee op. Een dag eerder won Hillegom al en ook Kolping Boys wist donderdagavond punten te pakken.

,,We staan nog steeds zes punten achter op een veilige plaats”, ziet Dennis de Leeuw de bui van spelen voor nacompetitie tegen degradatie al hangen.

Het was een emotionele dag voor DSOV. Na het overlijden van een speelster van ’Dames 1’ was er een minuut stilte voorafgaande het duel. Het spel lag ook tien minuten stil nadat een speler van Legmeervogels zijn knie had verdraaid. DSOV kwam op voorsprong uit een ingestudeerde hoekschop. Een overstapje en Vince de Kwant die afrondde.

De 2-0 bleef lang uit en Legmeervogels begreep dat er misschien wat te halen viel. Enkele hachelijke momenten volgden maar het was Hicham Lechkar, met een paar kapbewegingen, een paar minuten voor tijd die het duel besliste. Het werd nog 2-1 maar daarna werd er gelijk afgefloten.

Hij scoorde tegen Legmeervogels niet maar de laatste weken is Kay Gerritsen op dreef bij DSOV. Hij kwam over van FC Lisse en maakt persoonlijk een prima jaar mee, waar DSOV in het slop zit. ,,Bij Lisse had ik een contract maar kwam amper aan spelen toe. Ik wilde zo veel mogelijk spelen en dat kan hier. Het is een turbulent seizoen. Laatst verloren we met 6-1 en 7-0. Hoe dat in hemelsnaam kon. Zelf ben ik lekker in vorm maar het zit ons niet mee. Met deze spelers horen we in het linkerrijtje”, aldus international Gerritsen.

Gerritsen speelt namelijk voor Sint Maarten. ,,In juni spelen we weer vier wedstrijden voor de Nations League. Het niveau is behoorlijk gestegen. Sint Maarten is een klein eiland. Met DSOV zouden we wel winnen”, geeft de middenvelder het niveau aan.

Overige uitslag:

Hoofddorp-LSVV 1-1. Doelpunt Hoofddorp: Martijn Tjon-A Njoek.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen