Alliance rekent eenvoudig af met Zwanenburg

Simon Luybé
Haarlem

Alliance’22 kende een lekkere avond tegen Zwanenburg. Bij rust zat de ploeg met 3-0 al op rozen. Het werd 4-0.

,,Een weelde, zo’n grote uitslag. Dat is dit seizoen niet vaak gebeurd. Maar we gaven goed druk, speelden er makkelijk doorheen en scoorden drie doelpunten voor rust. In de tweede helft probeerde Zwanenburg het met lange ballen. Even hadden we het lastig maar bij een omschakeling werd het 4-0 en was het gebeurd”, vertelde Alliance’22- trainer Tim Koppen.

Bij Zwanenburg, dat de laatste tijd moeilijk tot scoren komt, ontbrak topscorer Nick de Graaf. Twee weken geleden raakte hij geblesseerd op de training. ,,Na het opspringen landde ik op de bal. Woensdag heb ik een echo laten maken en mijn enkelbanden zijn ingescheurd. Het zal wel vijf weken duren voor ik weer rustig kan beginnen met trainen.”

Saillant is wel dat precies op de dag van de opgelopen kwetsuur het een jaar geleden was dat De Graaf zijn enkel had gebroken. Dat herstel duurde vijf maanden.

Het seizoen zit er dus op voor De Graaf, die volgend jaar bij HBC gaat spelen. ,,Ik heb er onwijs veel zin in. De concurrentie voorin zal groot zijn maar ik ga er alles aan doen. Veel heb ik gesproken met Jordy Vierbergen die op hoog niveau heeft gespeeld. Hij steunt mij en noemt het een goede stap. Laat zien wat je kan, dan komt het vanzelf. Het kan een maandje duren of misschien een jaar maar het gaat je lukken. Dat waren mooie woorden van Jordy en koste wat kost zal ik slagen.”

De Graaf kwam al in het eerste op 16-jarige leeftijd en heeft wel wat met de club. ,,Daarom wilde ik het goed achterlaten. We leken op weg naar de tweede periodetitel maar na verlies tegen Ilpendam en ZSGOWMS, konden we het vergeten. Gelukkig degraderen we niet.”

Overige uitslag:

Sporting Martinus-Spaarnwoude 2-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen