Sponsors voor Dorpsfeest Santpoort mogen zich melden

Het feestterrein op de Weymanweide vanuit de lucht gezien.© archieffoto Ron Pichel

Ellen de Boer
Santpoort-Noord

’De boer op!’ Dat is dit jaar het thema van Dorpsfeest Santpoort. De Harddraverijvereniging Santpoort en omstreken houdt maandag 30 mei een bijeenkomst voor sponsoren.

Op de bijeenkomst kunnen bestaande en nieuwe geldschieters zich laten informeren over de plannen van het 263ste Dorpsfeest Santpoort, dat van 30 juli tot en met 6 augustus op de agenda staat. De sponsormogelijkheden worden toegelicht en er is een ’veiling’ van de sponsorpaarden voor de kortebaandraverij.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het Dorpsfeest draait om de kortebaandraverij, traditioneel op donderdag. In 2019 was het Nederlands kampioenschap in Santpoort-Noord.© archieffoto United Photos/Ron Pichel

Ook zal het financiële perspectief van de vereniging worden toegelicht. Volgens de organisatie van het dorpsfeest worden de bijdragen van sponsoren nog belangrijker, omdat de kosten sterk toenemen. Dan gaat het om onder meer de nieuwe wet voor de totalisatorafdracht en de investering in veiligheid.

Aansluitend op het informatieve gedeelte is er een netwerkborrel.

Boer

Dorpsfeest Santpoort heeft het thema ’De boer op!’ gekregen. Aan de ene kant omdat de coronamaatregelen - ook dan nog, hoopt de organisatie - van tafel zijn en aan de andere kant om de boeren in met name de binnenduinrand een warm hart toe te dragen.

De agrarische ondernemers hebben contact opgenomen met de vereniging voor steun; zij voelen zich bedreigd door de plannen van de provincie Noord-Holland. De provincie wil de natuur in de binnenduinrand uitbreiden ten koste van onder meer de weilanden van melkveehouder Paul Dijkzeul en paardenpensionstal Hofstede De Kruidberg. De Harddraverijvereniging wil zich hard maken voor de cultuurhistorische waarde van het Santpoortse landschap.

(Tekst gaat door onder de foto)

Buikschuiven op de laatste zaterdag is een populair onderdeel van het Dorpsfeest.© archieffoto rob van wieringen

Op het komende Dorpsfeest verwacht de Harddraverijvereniging zo’n honderdduizend bezoekers te ontvangen, verspreid over acht dagen. Er staan in die dikke week ongeveer 35 evenementen op het programma.

De sponsorbijeenkomst op 30 mei is van 21 tot 23 uur in café De Wildeman in Santpoort-Noord. Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij Eric Budde: eric@dorpsfeest-santpoort.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.