Rake kopbal Jorden de Waal voldoende voor overwinning VSV. Velserbroekers slechten muur RKDES vlak voor tijd

Twan de Zwart controleert de bal namens VSV.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Simon Luybé
Haarlem

Het hele jaar had hij nog niet gescoord maar vlak voor tijd bezorgde Jorden de Waal dinsdagavond VSV een 1-0 overwinning tegen RKDES.

Het duel werd gespeeld aan de Mr. Jan Gerritszlaan op het complex van HFC EDO. Er werd uitgeweken omdat het hoofdveld van VSV geen licht heeft.

Vanuit het verleden was er al een band tussen beide clubs. Spelers die een stapje hoger wilden spelen, gingen naar EDO. En spelers die het niet redden, gingen de andere kant op.

,,Tegenwoordig is dat niet meer zo. EDO is op zaterdag gaan voetballen en een stuk kleiner geworden. Zonde hoor”, vertelde speler Tim Sewalt.

,,En wij willen dit jaar promoveren via de nacompetitie. Zou een top stap zijn voor alle jonge jongens. In de derde klasse zijn maar een paar duels aantrekkelijk. De rest, zoals RCH, is niet veel. Dan moeten we wel derde worden. Grote concurrent is Swift, die krijgen we op de laatste speeldag. Ik hoop dat het voor die tijd al beslist is. Koploper Sporting Martinus staat te ver weg.”

Net als in het uitduel (1-1) ging het moeizaam bij de Velserbroekers. ,,Ze kwamen voor een punt. Je speelt de hele wedstrijd tegen een muur maar dat wisten we van te voren. In de eerste tien minuten kregen we twee grote kansen. Als je die maakt, moeten ze uit hun schulp komen. Nu komen we gelukkig in de 88ste minuut nog op 1-0”, zei trainer David Zonneveld, die Jesse Poset dinsdag liet debuteren.

De winnende treffer kwam op naam van Jorden de Waal die de bal na een voorzet van invaller Bart Veldhuis binnenkopte. De voorsprong op Swift bedraagt nu vijf punten met vier duels te gaan. Maar ook nummer twee ZSGOWMS is in zicht. En laat dat nu net de komende tegenstander zijn. Zondag kan de ploeg van Zonneveld bij winst op gelijke hoogte komen met de Amsterdammers.

VSV-RKDES 1-0

88. De Waal 1-0.

VSV: Van der Aar, De Zwart, D. Meijer, Kamstra, Sewalt, De Waal, De Jong (65. Veldhuis), Rietdijk, M. Meijer, Blom, Poset.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen