EDO maakt verkeerde keuzes tegen Marken en verliest

Rinus van der Lugt
Marken

Het blijft eentonig maar ook in de wedstrijd tegen Marken kon EDO-trainer Erik Metgod geen andere conclusie trekken dat de 3-1 nederlaag van dinsdag geheel onnodig was.

Natuurlijk is het lekker als EDO de komende duels weet te winnen zodat de spelers met een goed gevoel de nacompetitie kunnen gaan afwerken.

Het voordeel voor EDO is dat zij de nacompetitie mogen starten met een thuiswedstrijd. In de thuisduels doen de Haarlemmers het momenteel niet onaardig, terwijl op vreemd terrein maar weinig punten worden gehaald.

Voetballend is het allemaal niet onaardig wat de spelers laten zien, maar zodra het doel van de tegenstander in het zicht komt, lijken de zenuwen bij de spelers toe te slaan. Constant worden de verkeerde keuzes gemaakt, waardoor kansrijke momenten niet goed worden uitgespeeld.

In plaats dat trainer Metgod in de rust zijn spelers kon aangeven dat er nog genoeg mogelijkheden waren na een doelpuntloze eerste helft, moest hij een andere speech houden omdat zijn ploeg dertig seconden voor rust tegen een 1-0 achterstand aankeek. ,,Twee spelers stapten voor buitenspel en een bleef er staan, waardoor de buitenspelval werd opgeheven”, mopperde Metgod. Toen de arbiter vijf minuten na de rust de bal op de stip legde was het eigenlijk gespeeld. Fabian Laforga mocht de ’eer’ nog redden: 3-1.

Overige uitslagen:

FC Almere-Zandvoort 2-6. Doelpunten Zandvoort: Kas de Vries (2x), Bud Water (2x), Sofyan Abarkan, Nigel Berg.

SVC’08-Kagia 2-2. Doelpunten Kagia: Rens Lamboo (2x).

Van Nispen-Te Werve 1-3. Doelpunt Van Nispen: Jeffrey van der Geest.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen