HBS haalt oude bekende binnen als nieuwe coach

© Archieffoto Rob van Wieringen

Tom Mentink
Bloemendaal

De hockeyers van HBS staan komend seizoen onder leiding van Piotr Mazany. De coach komt over van Berkel-Rodenrijs en volgt interim-coach Laurence Docherty op. In Zuid-Holland, bij de nummer drie van de overgangsklasse A, was Mazany de afgelopen drie seizoenen actief.

De jonge oefenmeester is geen onbekende bij de Bloemendaalse club. Hij speelde zelf tussen 2011 en 2013 twee seizoenen in de hoofdmacht. Op dit moment is hij bovendien werkzaam in de jeugdopleiding van HC Bloemendaal en assistent-coach bij de Poolse nationale ploeg.

,,Ik heb twee hele leuke jaren gehad als speler bij HBS’’, herinnert Mazany, die zijn eerste reactie geeft via de clubwebsite. ,,Ik voelde mij gelijk thuis op deze familieclub en daardoor kwam ik met veel plezier naar de trainingen en wedstrijden. Het gevoel bij de club is heel goed, de ambitie van het team spreekt mij aan en het feit dat er vele spelers op HBS zijn opgegroeid is voor mij belangrijk.’’

Het eerste mannenteam van HBS staat met nog drie speelrondes te gaan negende in de promotieklasse. Zondag won de ploeg op eigen veld met 2-1 van nummer vier Nijmegen. Daarmee deden de Bloemendalers goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Lees ook: Mannen van HBS staan weer op een veilige plek na thuiszege

Meer nieuws uit Sport Regionaal