BV Hoofddorp heeft geen enkele moeite met hekkensluiter Green Eagles en kan zich richten op de ’Final Four’

Maassluis

BV Hoofddorp had in Maassluis geen enkele moeite met nummer laatst Green Eagles.

De Hoofddorpse basketbalsters, op jacht naar een zo goed mogelijke klassering voor de Final Four, wonnen met 33-68. Het team van coach Krista van Alten begon goed en scherp, zodat de thuisclub meteen wist dat er niets te halen viel. Na tien minuten was het al 8-24 in het voordeel van Hoofddorp, waar Cindy van der Molen en Kirsten van Poeteren lekker op schot waren. In het tweede kwart breidden de bezoeksters de voorsprong uit naar twintig punten: 17-37.

Al zeker van een goede afloop kon Van Alten in de tweede helft iedereen ruim speeltijd gunnen. De jonge Isa Hooiveld greep de gelegenheid aan om lekker mee te scoren met het ervaren deel van de ploeg. Green Eagles maakte slechts vier punten in het derde kwart, dat werd afgesloten met 21-50. De laatste periode was uitsluitend voor de statistieken.

„We hebben het gecontroleerd uitgespeeld”, zei Van Alten. „Donderdag moeten we uit bij Lokomotief. Dat is een belangrijke wedstrijd.” De ploeg uit Rijswijk heeft evenveel punten als Hoofddorp, en het duel zou kunnen beslissen wie derde en vierde worden.

Scores BV Hoofddorp: Van der Molen 22, Van Poeteren 16.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen