Mannen van HBS staan weer op een veilige plek na thuiszege

Tom Mentink
Bloemendaal

Voor directe degradatie naar de overgangsklasse hoeven de hockeyers van HBS al lang niet meer te vrezen, maar de Bloemendalers willen wel koste wat het kost wegblijven van play-outs. Dankzij een 2-1 thuiszege op nummer vier Nijmegen heeft de ploeg van coach Laurence Docherty alles weer in eigen hand.

„Alle teams staan heel dicht bij elkaar, het worden nog spannende weken”, zei Docherty, die James Drummond al vroeg in de wedstrijd de score zag openen. In het tweede kwart verdubbelde Ruben Nietzman de score: 2-0. „We waren veel beter dan Nijmegen, maar lieten het toch nog even spannend worden. We misten drie keer voor open doel.”

Over twee weken neemt HBS het op tegen nummer tien HIC, de grote concurrent in de gevarenzone. „In die wedstrijd kunnen we het verschil maken”, aldus Docherty, die na dit seizoen afscheid neemt van de promotieklasser.

„Ik word in augustus voor de derde keer vader. Daar gaat straks de focus op. Deze interim-klus smaakt voor mij wel naar meer. Ik krijg veel energie van dit werk, maar ik kan het niet combineren.”

Overige uitslagen

Overgangsklasse B: Reigers-Helmond 1-1. Doelpunt Reigers: Dekker.

Meer nieuws uit Sport Regionaal