Errol Saban legt kliklaminaat dat niet lekker klikt

© Illustratie Getty Images/iStockphoto

Ed Brouwer

Errol Saban uit Hoorn is niet voor een gat te vangen. Wanneer juni 2021 tijdens het leggen van kliklaminaat van sommige stroken de klikstrip er afvalt, bedenkt hij een truc.

Saban gebruikt de laminaatstroken net iets anders zodat onwillige strips niet nodig zijn. Uiteindelijk ligt de vloer Decomode V2 Monaco van 568 euro er netjes in, maar acht maanden later is dat wel anders. Steeds meer stroken kieren en geven millimeters hoogteverschil. Zorgelijk. Nog zorgelijker is dat Praxis die het laminaat verkocht zijn klacht afwijst. Hij had vorig jaar meteen terug moeten komen toen het leggen niet lekker liep, nu is hij te laat. Voor een andere vloer ontbreekt Saban die van een wao-uitkering leeft het geld. Moet hij dus accepteren dat de vloer steeds lelijker wordt, vraagt hij ons.

We proberen met Praxis een oplossing te vinden. Niet dat er iemand komt kijken, we moeten een lang klachtenformulier en vooral heel veel foto’s opsturen, dan zal de fabrikant op afstand beoordelen of sprake kan zijn van een fabrieksfout. De in het Engels opgestelde conclusie is een bittere pil voor meneer Saban. Met het laminaat lijkt niets mis en dat de vloer nu kiert komt doordat hij heeft afgeweken van de leginstructies. Praxis neemt die conclusie over, maar biedt Saban voor 150 euro waardebonnen.

Op onze suggestie dat hij misschien beter een oordeel kan vragen aan de Geschillencommissie Doe Het Zelfbedrijven komt Praxis al met een beter bod: meneer Saban mag de vloer ook teruggeven en krijgt het aankoopbedrag terug. Hij vindt zo gauw geen voor hem betaalbaar alternatief en het oude laminaat inleveren en vervolgens op een kale vloer zitten is voor hem geen optie. Dus accepteert hij de tegoedbon van 150 euro, ook al wordt die uitgeschreven op naam van de verslaggever.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.