Waterpolovrouwen van VZV kunnen niet stunten tegen de koploper

Marcel Tabbers
IJmuiden

Beide teams van VZV moesten in zwembad De Heerenduinen tegen de koploper uit hun poule spelen. De vrouwen verloren met 6-9 van Swol 1894. De mannen gingen met 9-19 onderuit tegen Linge/PCG (SG).

In de knotsgekke competitie speelden de vrouwen van VZV voor de derde keer tegen hun Zwolse opponent. Brenda Weber maakte na slechts 39 seconden het eerste doelpunt van de wedstrijd. Daarna nam Swol het heft in handen en kwam het in de eerste periode op 1-2. VZV hield goed stand en de formatie van coach Sandra Kaijzer trok iedere keer tot de 6-6 begin laatste kwart de stand gelijk. ,,Alle doelpunten kwamen van de hand van verschillende speelsters vanaf wisselende posities uit andere spelsituaties. Het grote aantal persoonlijke fouten brak ons op een gegeven moment op. Swol liet zich niet gekmaken, was sterker en speelde het duel rustig uit’’, blikte Kaijzer terug.

Bij de IJmuidenaren vielen Charmy van Heel, Cynthia Pruim en Julia de Kam in vanuit het tweede team. Kaijzer: ,,Vooral voor Julia was het goed om wat ervaring op te doen. Ze pakte toch wat minuutjes mee wat goed is om aan het hogere niveau te wennen. Oud-gedienden Cynthia en Charmy zijn dat al gewend.’’

Bij de mannen scoorde Jeroen van der Meij drie keer keer. Een stunt tegen de kampioenskandidaat zat er, net als vorige week in Gorinchem na het 20-8 verlies, niet in.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen