Drie ’fantastische counters’ brengen DSOV eindelijk weer eens een overwinning. Trainer Lex van der Horst is ’supertrots’

Simon Luybé
Vijfhuizen

Na tien duels zonder winst, boekte DSOV weer eens een zege. Thuis werd met 3-1 gewonnen van Kolping Boys.

,,Zowaar inderdaad weer eens drie punten. Het is nu belangrijk om een nieuwe serie neer te zetten om Hillegom onder druk te zetten. We spelen drie wedstrijden in twee weken tijd waarin dat moet gaan gebeuren”, zei Lex van der Horst na afloop.

En waarom ook niet. Hillegom, met twee keer een trainerswissel, staat wel zeven punten voor maar is volledig de kluts kwijt. Legmeervogels en ROAC staan lager op de ranglijst en daar werd eerder ook van gewonnen. De derde tegenstander is LSVV, ook geen hoogvlieger in de eerste klasse.

De eerste helft verliep moeizaam. DSOV had moeite met de positiewisselingen bij Kolping Boys.

,,We haalden met wat geluk de rust met 0-0 en dat hebben we besproken in de kleedkamer. Zij hadden niet hele grote kansen maar de opkomende back zorgden voor veel gevaar. Dat hebben we in de tweede helft goed opgepakt.”

Kay Gerritsen maakte 1-0. De tweede treffer werd gemaakt door Nick Wals. En de 3-0 kwam van de voet van clubtopscorer Vince de Kwant. Uiteindelijk kregen de gasten in blessuretijd nog een strafschop van scheidsrechter Benlamkaddem voor de 3-1 maar dat was voor de statistieken. ,,Ik ben supertrots. Het waren drie fantastische counters waaruit we scoorden. Na een lange tijd zonder winst, speelden we redelijk behoudend om doelpunten te voorkomen”, aldus een opgeluchte Van der Horst.

Overige uitslagen:

Hoofddorp – AFC’34 1-4. Doelpunt Hoofddorp: Sidney Schmeltz.

Hillegom – AGB 0-4. Rood Mike van Veen en Tom Tebbens.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen