’Kind van de club’ Kasper Vrolijk vertrekt na dit seizoen als coach van Alliance: ’Het is mooi geweest’

© Archieffoto Rob van Wieringen

Tom Mentink
Heemstede

Kasper Vrolijk vertrekt na dit seizoen bij de hockeysters van Alliance. De 30-jarige hoofdcoach wil in de toekomst de stap hogerop maken.

Vrolijk loopt al 25 jaar rond bij de club uit Heemstede. Eerst als jeugdspeler, later in de hoofdmacht en vervolgens als trainer en coach. De laatste zes jaar was hij betrokken bij het eerste vrouwenteam, waarvan het eerste seizoen als assistent en de afgelopen vijf jaar als eindverantwoordelijke. Onder zijn leiding klom Alliance van de onderkant van de eerste klasse naar inmiddels de bovenkant van de overgangsklasse.

,,Het is mooi geweest, zo’’, zegt de talentvolle coach, die met zijn ploeg tweede staat in de competitie. ,,Het is ons gelukt om steeds professioneler te worden. De chemie was na al die jaren zeker niet uitgewerkt, maar het is goed voor de speelsters om eens iemand anders voor de groep te hebben staan. Daarnaast is er thuis een kleine op komst en wil ik daar meer tijd voor hebben in de weekenden. Ik blijf wel trainingen geven bij Pinoké en hoop ooit coach in de hoofdklasse te worden.’’

Naast Vrolijk is assistent Bengt Kom bezig aan zijn laatste jaar. Hij gaat aan de slag bij de jeugdopleiding van voetbalclub AZ als bewegingswetenschapper.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen