Rode kaart deert Koninklijke niet tegen Noordwijk; HFC houdt stand

Met drie man tegelijk probeert Noordwijk Sietse Brandsma af te stoppen.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Rob Spierenburg
Haarlem

Koninklijke HFC blijkt de onwaarschijnlijk zure remise tegen AFC van afgelopen zaterdag goed te hebben verteerd. Dinsdagavond werd het als altijd uitermate stug spelende Noordwijk met 2-1 verslagen.

De overwinning was vooral knap te noemen omdat HFC het in de laatste twintig minuten met tien man moest doen. Bij een 2-0 voorsprong beging verdediger Danny Hols een lichte overtreding. Het fluitsignaal dat klonk leek overbodig, want veel was er niet aan de hand. De verbijstering was vervolgens groot toen arbiter Nick Tunnissen met veel bombarie de rode kaart uit zijn borstzak trok. Zelfs de meegereisde supporters van Noordwijk begrepen er niets van.

De verstandsverbijstering van de man met de fluit deed de wedstrijd plotseling kantelen. Met een dik verdiende 2-0 voorsprong op zak had Koninklijke HFC niets meer te vrezen van de Noordwijkers. Beide goals werden gescoord door rechtsback André Morgan.

De 1-0 nam hij via een mooi geplaatste kopbal voor zijn rekening. Jim Hulleman slingerde de bal uit een hoekschop tot voorbij de tweede paal. Wessel Boer legde koppende teruglegde op Morgan die de rechterhoek zag lonken. Gedecideerd knikte hiji binnen.

Een klein kwartier na de rust sloeg de mee opgekomen Morgan opnieuw toe. Nu deed hij het van dichtbij met de rechtervoet. De defensie van Noordwijk gaf Morgan zoveel tijd dat hij de bal in alle rust eventjes hoog kon houden voordat hij doelman Jansen passeerde. Ja, Morgan had al twee keer eerder voor HFC gescoord. En nee, twee in een wedstrijd was hem nog niet eerder overkomen.

Direct na de rode kaart van Hols ging het mis bij HFC. De laatste linie wist even niet wie waar stond en kreeg direct de 2-1 te slikken. Emiel Wendt maakte met een droge schuiver gebruik van de wanorde. Direct keerde de slechte herinneringen aan de voorbij zaterdag tegen AFC terug in de Koninklijke koppen. Zo gaat dat met onverwerkte trauma’s. Het zal toch niet weer? In plaats van opnieuw als een kaartenhuis ineen te storten, richtte HFC zich met tien man op en knokte zich indrukwekkend naar de zege.

In de hectische slotfase stond iedereen zijn mannetje. Ook Roy Castien die na zeventig minuten buffelen ineens rechts achterin aan de slag moest. De Zandvoorter deed zijn stinkende best maar werd voor alle zekerheid toch maar vervangen door Daniël Camara Bos die wat meer thuis is in het verdedigende werk. Ook doelman Mitchel Michaelis toonde zijn klasse door er te staan als hij er moest staan. En door er te liggen als hij er moest liggen.

Na vier toegevoegde minuten kwam het eindsignaal voor de thuisploeg vanzelfsprekend als een verlossing. ,,Zo knap dat die jongens deze overwinning over de streep hebben getrokken’’, sprak trainer Gertjan Tamerus na de wedstrijd vol respect. ,,Zaterdag kregen ze een enorme opdoffer te verwerken. Mentaal en fysiek liet de wedstrijd tegen AFC zijn sporen na. Als je je dan na twee dagen op deze manier hersteld? Indrukwekkend.’’

Wat doelpuntenmaker André Morgan vond van de zege op Noordwijk? Na enig nadenken kwam hij met een verrassend statement. ,,Lekker man! Lekker man! Man dit is zo lekker!!’

tweede divisie

Kon.HFCNoordwijk2-1

38. Morgan 1-0, 57. Morgan 2-0, 72. Wendt 2-1.

Kon.HFC: Michaelis; Morgan, Hols, Boer, Wilffert, Hulleman, Tros; Hilterman, Vlak, Castien (75. Camara Bos), Brandsma.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen