Verkeerscontroles op N205 tussen Vijfhuizen en Zwaanshoek leveren 42 keer proces-verbaal op

© Foto: Archiefbeeld

Vijfhuizen

42 keer heeft de politie de afgelopen tijd proces-verbaal uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op het kruispunt van de Drie Merenweg (N205) in Vijfhuizen en de weg tussen het Spaarne ziekenhuis en Zwaanshoek. Het ging in de meeste gevallen om snelheidsovertredingen, gevolgd door rijden door rood licht en rijden met een smartphone in de hand.

De politie controleerde in de afgelopen periode meerdere keren op beide locaties in het kader van project ‘Hotspot’, verwijzend naar een plek in Noord-Holland waar ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties worden gemeld.

Op het kruispunt van de Drie Merenweg in Vijfhuizen werd overlast ervaren door hardrijders en weggebruikers die door rood licht reden. Over het weggedeelte tussen het Spaarne ziekenhuis en Zwaanshoek kwamen recent nog klachten binnen bij de politie, over racend verkeer met veel bijkomend lawaai.

Vijfhuizen: acht bekeuringen

In Vijfhuizen leverden de controles in totaal vier bekeuringen op voor het rijden door rood ter hoogte van de Stelling en de Vijfhuizerweg, een bekeuring voor een snelheid van 111 kilometer per uur (waar 70 is toegestaan) en driemaal een bekeuring voor het vasthouden van een smartphone achter het stuur.

De politie laat weten dat passerende fietsers en voetgangers tijdens het controleren aangaven tevreden te zijn met de verkeerscontroles.

Zwaanshoek: 34 snelheidsovertredingen

In Zwaanshoek werd 34 keer een proces-verbaal uitgeschreven voor snelheidsoverreders op het weggedeelte buiten de trajectcontrole. De hoogstgemeten snelheid was hier 137 kilometer per uur, waar een maximumsnelheid van 100 is toegestaan.

De politie laat weten dat Team Verkeer steekproefsgewijs zal blijven controleren op de N205.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.