Een kwartier na de opening staat Ed Geels al bestellingen te noteren. Expositie Astonishing Africa is schot in de roos

Wethouder Jeroen Verwoort opende de expositie van Ed Geels. Dochter van Geels Lucie knipte het lint vrijdag door.

Wethouder Jeroen Verwoort opende de expositie van Ed Geels. Dochter van Geels Lucie knipte het lint vrijdag door.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Mitzie Meijerhof
IJmuiden

De verkoopexpositie ’Astonishing Africa’ van de IJmuidense fotograaf Ed Geels is vanaf dinsdag voor publiek toegankelijk. Wethouder Jeroen Verwoort en dochter van Geels Lucie openden de tentoonstelling afgelopen vrijdag al voor genodigden.

De foto’s die Geels in Zuid-Afrika maakte, zijn te bewonderen en te koop in zijn pop-up pand aan Lange Nieuwstraat 785. Grootste deel van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Het gaat om beelden van dieren en landschappen in Afrika, maar ook bekende plekken in Velsen. Ze zijn in alle gewenste maten en materiaal leverbaar. De gesigneerde werken zijn te koop vanaf 39,95 euro. Geels koos een foto van een olifant uit voor een stille veiling. Wie wil bieden schrijft een bedrag op een briefje. Aan het einde van de veiling wint de hoogste bieder de reusachtige olifant, waar slechts een exemplaar van is.

Astonishing Africa blijkt een schot in de roos. Een kwartier na de opening staat de fotograaf al bestellingen te noteren. Die dag was alleen voor genodigden, dat belooft wat voor de komende weken.

(Tekst gaat door onder de foto)

Geels brengt Kenia dichtbij.

Geels brengt Kenia dichtbij.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

De expositie is te zien tot en met 21 mei, de dag dat de Vissenloop wordt gelopen waarvan de opbrengst ook wordt geschonken aan het KWF Kankerbestrijding. De opbrengst van Geels en de Vissenloop worden bij elkaar opgeteld.

Het pand aan de Lange Nieuwstraat 785 in IJmuiden is geopend van dinsdag tot en met zaterdag tussen 12.30 uur en 16.30 uur.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.