Eindelijk weer eens een overwinning voor EDO

Rinus van der Lugt
Haarlem

Wil EDO de dreigende degradatie ontlopen en zich via de nacompetitie in de tweede klasse handhaven, dan zijn dit de weken dat de Haarlemmers punten moeten gaan pakken. Zaterdag lukte dat: OSV werd met 3-2 geklopt.

,,En verdiend”, concludeerde EDO trainer Erik Metgod na afloop. ,,Wij hebben het ons echter wel weer onnodig moeilijk gemaakt. Winnen wij deze ontmoeting met 7-2 dan had ook niemand vreemd opgekeken.”

Het publiek kreeg een zeer aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld, waarbij beide ploegen elkaar met open vizier bestreden. Er waren kansen over en weer, waarbij EDO met een voorsprong ging rusten. Bob Kemper en Omar Kadouri zorgden voor een 2-1 stand.

,,De tegentreffer was weer onnodig”, stelde Metgod. ,,Vlak voor de pauze worden wij ten onrechte voor buitenspel teruggefloten en maakt OSV aan de andere kant de 2-1.”

Na de wissel leek de thuisploeg snel zaken te willen doen. Bink van der Sluis zorgde voor de 3-1 en vlak na deze treffer mocht Kelvin Kromodjojo vanaf de strafschopstip aanleggen, maar miste. ,,Toen OSV tot 3-2 terugkwam werd het nog even spannend. Al kwamen wij in de slotfase zeker drie keer alleen voor de keeper, maar wilde de bal er maar niet in”, aldus Metgod.

Overige uitslagen:

Zandvoort-ASV Arsenal 2-0. Doelpunten Zandvoort: Bud Walter en Salim Fertout.

Kagia-Berkel 2-0. Doelpunten Kagia: Micha Schoone en Tijs van der Schinkel.

RCL-Van Nispen 4-1. Doelpunt Van Nispen: Wouter Kok.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen