Niets gestolen bij overval Lucardi-juwelier. Van daders ontbreekt ieder spoor

De overval had plaats op klaarlichte dag.© Archieffoto Michel van Bergen

Van onze verslaggever
Haarlem

Bij de overval op de Lucardi-juwelier aan de Grote Houtstraat op woensdagmiddag 13 april is niets gestolen. De daders - twee jonge mannen - verlieten de winkel zonder buit. Van hen ontbreekt nog ieder spoor.

Een winkelmedewerker zag de daders rond 12.15 de zaak binnenkomen. Een van hen droeg een zwaar voorwerp bij zich, waarmee hij richting een vitrinekast liep. Vervolgens begon hij met het voorwerp tegen de kast te slaan.

De medewerker wist de winkel te verlaten en alarmeerde de politie. Voordat die ter plaatse was, vertrokken de daders. Via de Cornelissteeg hebben zij de benen gemaakt. Ondanks een zoekactie van de politie, zijn zij nog niet gevonden.

Lees ook: Medewerkers Lucardi-juwelier in Haarlem-Centrum ontdaan door overval op klaarlichte dag. ’We zijn best wel in shock’

Volgens de politie gaat het om twee jonge, tengere mannen van tussen de 1.70 en 1.80 meter. Een van hen droeg een zwarte jas en een rode broek, de ander een donkerblauwe jas en een zwarte broek. Beide mannen droegen een capuchon over hun hoofd en een sjaal over een deel van het gezicht.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.