Ode aan Pablo Casals en Jardin Féerique in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord

Duo Inside Out.

Duo Inside Out.© Foto Eduardus Lee

Van onze verslaggever
Santpoort-Noord

Pianiste Ellyne Wieringa en de celliste Jobine Siekman geven vrijdag om 20 uur een concert in het teken van de beroemde Catalaanse cellist Pablo Casals in concertzaal ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord.

Het programma omvat de muziek die Casals hij graag speelde, componeerde of waar hij mee verbonden was. Het idee kwam tot stand doordat Jobine Siekman studeerde in het tuinhuisje van het Gaudeamus. Het huis van componist Julius Röntgen, waar hij veel buitenlandse collega’s ontving, waaronder Pablo Casals.

Harpiste Doriene Marselje en pianiste Celia García-García vormen het Duo Inside-Out. Op tweede Paasdag, om 15 uur brengen ze het programma Jardin Féerique. Muziek van Satie, Debussy en Ravel.

Tot slot een aantal feestelijke delen uit het Jeux d’Enfants van Bizet. Deze vrolijke muziek is de positieve afsluitende boodschap die Duo Inside Out het publiek mee wil geven.

Adres: Kerkweg 29, Santpoort-Noord. Een half uur voor aanvang is de zaal open. Richtlijn voor de bijdrage 10 euro, reserveren: penningmeester@mosterdzaadje.nl of via de website.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.