’Een last van de schouders.’ Zo voelt de eerste overwinning van dames HBS in zes maanden tijd

Tom Mentink
Bloemendaal

Zonder de door corona gevelde hoofdcoach Jeroen Tuininga maar mét assistent Maarten Bosman hebben de hockeysters van HBS voor het eerst sinds 10 oktober 2021 gewonnen.

De Bloemendaalse laagvlieger was op eigen veld met 1-0 te sterk voor middenmoter Groningen. Julia de Bruin maakte de winnende treffer in het derde kwart.

„Wat een last valt er van onze schouders af”, zei Bosman opgelucht. „Ik kon er na de verloren wedstrijd tegen MOP afgelopen woensdag met mijn kop niet bij hoe we een voorsprong weggaven in de laatste tien minuten. Dan ga je toch een beetje aan jezelf twijfelen: ’doe ik het wel goed?’ Al die nederlagen gaan aan het team en de staf vreten. Je kan als coach praten als brugman dat het team goed bezig is. Maar het waren vaak loze woorden als we weer verloren. Nu we eindelijk hebben gewonnen, geeft dat ons vertrouwen. De chemie is er.”

Bosman werd in de ochtend voor de gewonnen thuiswedstrijd gebeld door Tuininga, die nog steeds ziek klonk aan de telefoon. „Hij wilde proberen langs te komen. Met een lekkere douche en een paracetamol hoopte hij op de knappen. Maar hij was nog steeds koortsig. Daarna ben ik zelf oude wedstrijdbeelden gaan kijken. Ik dacht: ’kom maar op’. Ik had een enorm goed gevoel na woensdag.”

Overige uitslagen

Overgangsklasse B: Union-Alliance 1-2. Doelpunten Alliance: Van Velsen, Rota Rago. Rood-Wit-Amstelveen 3-1. Doelpunten Rood-Wit: Honout, Riboni, Eijsvogel

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen